JAK NEPODLEHNOUT PODZIMNÍ DEPRESI

Chcete dostávat pozvánky na kurzy, zajímavé články a slevové akce přímo do své schránky? Nechte nám svůj email.

x

JAK NEPODLEHNOUT PODZIMNÍ DEPRESI

Světla ubývá, tmy příbývá a na hodně lidí přichází podzimní pochmurná nálada. Že to taky cítíte? Čtěte dále, mám pro vás 6 tipů jak nepodlehnout a uchovat si dobrou náladu, i když je světla i sluníčka pramálo.

 

1. Nedívejte se na zprávy. A už vůbec ne na krimizprávy a nečtěte je ani na internetu. Negativní informace nás negativně ladí a zprávy jsou jich plné. Nebojte, nic opravdu důležitého vám neutečte, dostane se to k vám jiným komunikačním „kanálem“.

2. Udělejte si něčím radost. Napište si to jako úkol do diáře a udělejte to. Může to být cokoliv. Někoho potěší koupě věci, kterou si už delší dobu přeje, jiného zase šálek dobré kávy v útulné kavárně (třeba mě :-) nebo návštěva zajímavé výstavy. Tipy na mé oblíbené pražské kavárny najdete dole v článku.

3. Zavolejte kamarádce nebo kamarádovi, kterého jste už dlouho neviděli. Moc nad tím nepřemýšlejte, prostě mu nebo jí zavolejte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Zkuste se na lidi kolem sebe (i na ty cizí :) celý den usmívat. Jen tak, bez nějakého hlubšího důvodu. Nenechte se odradit, když vám sem tam někdo Vás úsměv neopětuje, většina lidí podlehne a vy uvidíte ten příliv pozitivní energie.

5. Sepište si seznam věcí, které se vám za poslední měsíc povedly a měli jste z nich radost. Zkuste to, dejte si tu práci, klidně i malé radosti. Vymyslete jich alespoň 10. Až budete mít seznam hotový, několikrát si ho přečtěte. Potom ho nevyhazujte, ale nechte si ho v diáři a párkrát za týden si ho přečtěte.

6. A poslední tip, pokud se poštěstí a zasvítí sluníčko, tak neváhejte a vyrazte ven. Zima nezima, sluníčko je energetický superdobíječ.

 

Čím více bodů zrealizujete, tím více pozitivní energie dostanete a podzimní deprese nebude mít šanci ;-)

 

Tady jsou ty slíbené tipy na mé oblíbené pražské kavárny:

Mamacoffee

Friends coffee house

Leica Galery Prague

 

Autor: Petra Lachnittová

Sdílejte tento článek na Facebooku 

Další články



Máte trolla v hlavě?
Troll v hlavě je vnitřní hlas, který vám našeptává, abyste jednali jinak, než v hloubi duše cítíte. Jeho hlavním nástrojem je strach. Vzbuzuje ve vás obavy, že vás ostatní nebudou mít rádi, když nebudete dělat to co oni chtějí.
2024-03-29
detail
POMALU Žít život jednoduše - recenze knihy
Jsem duší minimalista, i když v realitě to tak asi zatím ne vždy vypadá. Možná právě proto mě zaujala kniha POMALU od Brook McAlaryové, kterou jsem před pár dny přečetla.
2024-02-28
detail
JAK SE POZNÁ MANIPULÁTOR aneb Jak nebýt hračkou v rukou jiných
Odhalit manipulátora není úplně jednoduché. Manipulátoři se totiž schovávají pod různými maskami a každý manipuluje jiným způsobem.
2024-01-05
detail
6 NEJČASTĚJŠÍCH MÝTŮ O ASERTIVITĚ
Jelikož asertivitu školím už spoustu let, všimla jsem si, že mají lidé o asertivitě někdy mylné představy. Sepsala jsem proto 6 nejčastějších mýtů, které zároveň vyvracím a vysvětluji.
2023-12-19
detail