Tipy na knihy

Chcete dostávat pozvánky na kurzy, zajímavé články a slevové akce přímo do své schránky? Nechte nám svůj email.

x

Petra Lachnittová
konzultantka, lektorka doporučuje:
ZBAVTE SE NEPOŘÁDKU S FENG ŠUEJ, Karen Kingstonová, nakl. Orsini, 224 stran, (249 Kč).
Kniha předkládá zajímavý pohled na nepořádek, který si kolem sebe vytváříme a ukazuje souvislosti s naším životem. Přináší spoustu praktických tipů jak se ho zbavit a hlavně motivuje k akci! Musím řict, že to opravdu funguje!

Kamila Bergmannová
lektorka doporučuje:
CESTA KAIZEN, Robert Maurer, nakl. Beta 2005, 140 stran, (kniha už není bohužel v prodeji, takže zkuste knihovny).
Už jste někdy zkoušeli vzít vážně nějaké své předsevzetí? A šli jste do toho odvážně, hodili jste se do hluboké vody a vydrželi v tom plavat … jak dlouho? Že ještě plavete? Tak potom tahle knížka pro vás není. Tahle knížka je pro ty, kteří potřebují jít k svým cílům pomalu, rozvážně, s lehkostí a radostí. Přesně tomu učí metoda kaizen. Moc zajímavá je také japonská filozofie malých odměn. Velmi úzce souvisí s metodou malých kroků, které vedou k cíli spolehlivěji než radikální změny.

Michal Filip
lektor doporučuje:
ALCHYMISTA, Paulo Coelho, nakl. Argo, 156 stran, (198 Kč)
Je to poutavý a milý příběh. V příběhu je nějaká moudrost skrytá, nějaká moudrost jasně řečená
a nějaká moudrost třikrát zopakovaná, přesto i ta zůstala mnohým skryta.

Zuzana Odvody
lektorka doporučuje:
ROZHOVORY O HRANICÍCH, Henry Cloud, John Townsend, naklad. 252 stran, (250 Kč)
Vztahy nás doprovází celým životem. Tato kniha je průvodcem uzdravování našich vztahů na základě otevřené komunikace, důvěry, odpuštění a smíření. Na základě jejího čtení jsem si uvědomila, že nejsem-li spokojená, jsem to já, kdo může zahájit ozdravnou kúru mých vztahů, že není třeba se bát konfrontace. V textu jsou také pasáže z bible, které však dle mého, nevěřícího nijak neruší. Vřele tak čtení o tom, jak vést rozhovory o našich hranicích, doporučuji.

Jana Kneřová
lektorka doporučuje:
PŘEDČÍTAČ, Bernhard Schlink, nakl. Prostor, 204 stran, (kniha už nelze koupit, ale ve veřejných knihovnách ji určitě najdete)
Vybrala jsem román o zvláštním vztahu mladého muže a starší ženy. Naučila mne o vztazích více přemýšlet v souvislostech s děním ve společnosti. A vůbec, ne všechno je tak, jak to vypadá.

Jaroslava Miklová
výtvarnice doporučuje:
KUCHAŘKA PLNÁ RECPETŮ PRO SMYSLUPLNÝ ŽIVOT, Eva Ripcsik, Copyright©Eva
Ripcsik, 204 stran, (349 Kč, knihu lze zakoupit přes specializované weby).
Něco málo z domácí kuchyně autorky: …jak si kdo navaří, tak si jídlo prožije. V přeneseném slova smyslu se vtipně zabývá různými životními situacemi a potřebami, touhami i těžkostmi, láskou, životem… Na ochutnání jeden recept do příštího roku: budoucnost: 6 ks šťastného přítomného okamžiku, 10 dkg hojnosti, špetka afirmací, 3 lžíce víry v sebe. Zajímavé zamyšlení nad tím, proč se nám TY věci dějí či nedějí. Doporučuji.
 

Zde si můžete tipy na knihy ve formátu pdf stáhnout zdarma
Sdílejte tento článek na Facebooku 

Další články



Máte trolla v hlavě?
Troll v hlavě je vnitřní hlas, který vám našeptává, abyste jednali jinak, než v hloubi duše cítíte. Jeho hlavním nástrojem je strach. Vzbuzuje ve vás obavy, že vás ostatní nebudou mít rádi, když nebudete dělat to co oni chtějí.
2024-03-29
detail
POMALU Žít život jednoduše - recenze knihy
Jsem duší minimalista, i když v realitě to tak asi zatím ne vždy vypadá. Možná právě proto mě zaujala kniha POMALU od Brook McAlaryové, kterou jsem před pár dny přečetla.
2024-02-28
detail
JAK SE POZNÁ MANIPULÁTOR aneb Jak nebýt hračkou v rukou jiných
Odhalit manipulátora není úplně jednoduché. Manipulátoři se totiž schovávají pod různými maskami a každý manipuluje jiným způsobem.
2024-01-05
detail
6 NEJČASTĚJŠÍCH MÝTŮ O ASERTIVITĚ
Jelikož asertivitu školím už spoustu let, všimla jsem si, že mají lidé o asertivitě někdy mylné představy. Sepsala jsem proto 6 nejčastějších mýtů, které zároveň vyvracím a vysvětluji.
2023-12-19
detail