INDIGOVÉ POHÁDKY aneb rozvíjíme osobnostně nejen sebe, ale i děti

Chcete dostávat pozvánky na kurzy, zajímavé články a slevové akce přímo do své schránky? Nechte nám svůj email.

x

Indigové pohádky aneb rozvíjíme nejen sebe, ale i děti

Jestli kromě sebe chcete rozvíjet i nějaké dítko či dítka, tak mám pro vás skvělý tip na knížku. Jmenuje se Indigové pohádky a je to takový malý skvost, který by určitě neměl ve vaší knihovně chybět.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaujme děti cca od 4 let až do mladšího školního věku. Školní děti si v ní už mohou číst i sami, písmo není příliš velké, ale ani úplně drobné, vhodné pro středně pokročilé čtenáře. Kniha obsahuje 9 netradičních pohádek / příběhů na 97 stranách, má tvrdé desky a je trochu většího formátu, proto se úplně nehodí na cestování.

Každý příběh skrývá hlubší poselství krásně a srozumitelně podané pro malé dětské dušičky. Pointa každé pohádky vede děti k přemýšlení a zcela jistě je osobnostně rozvíjí.

 

A na ukázku několik pohádkových myšlenek:

….Pochopili, že není nutné dělat všechno, co dělají ostatní. I kdyby to dělala třeba celá vesnička plná skřítků....

 

...To kouzlo je ve tvé hlavě. Ty jsi věřil že dokážeš vylézt na strom. A také jsi to dokázal. Žádný amulet to za tebe neudělal...

 

...I ty můj malý stromečku, sklonil se nad ním smrk. Nic jsi nepochopil. Ty přece nemusíš dávat šišky. Ty jsi ty. V tom se skrývá tvá velikost. Jsi jedinečný a veliký tím že jsi sám sebou...

 

Kromě toho, že pohádky jsou opravdu vydařené, knížka je ještě nádherně ilustrovaná. Každou pohádku ilustroval jiný autor jinou technikou. Trošku vás to bude asi svádět si ji jen prohlížet a kochat se, tak jako mě :)



 

Pokud své děti vychováváte v duchu respektujícího přístupu, tak se vám bude tato knížka určitě líbit. Pohádky nejsou dlouhé, myslím tak akorát na čtení před spaním.

Po přečtení si o příběhu a především o hlavní myšlence, která je vždy na konci poměrně jednoznačně předložena, s dítětem chvíli povídejte, ať prohloubíte její dopad a také vedete dítě k tomu, aby o textu více přemýšlelo. Dávejte dětem otázky, jestli takovou situaci sami někdy zažily na vlastní kůži nebo ji viděly. Proč si myslí, že se hlavní hrdina zachoval tak a tak apod. Možná budete někdy překvapeni jejich odpověďmi :)

S knížkou dostanete ještě pexeso, záložku a omalovánky. Vše k pohádkám, které najdete v knížce.

Knížku lze koupit pouze na webu www.indigovepohadky.cz za 368 Kč + poštovné. V knihkupectví jsem ji nikde neviděla. V budoucnu by údajně měla vyjít i v audioverzi.

Tip: nechte si do knížky napsat věnování přímo od autorky!

 

Za mě uričitě 5 hvězdiček, doporučuji nejen rodičům, ale i vychovatelům a učitelům.

Autor: Petra Lachnittová

Sdílejte tento článek na Facebooku 

Další články



Máte trolla v hlavě?
Troll v hlavě je vnitřní hlas, který vám našeptává, abyste jednali jinak, než v hloubi duše cítíte. Jeho hlavním nástrojem je strach. Vzbuzuje ve vás obavy, že vás ostatní nebudou mít rádi, když nebudete dělat to co oni chtějí.
2024-03-29
detail
POMALU Žít život jednoduše - recenze knihy
Jsem duší minimalista, i když v realitě to tak asi zatím ne vždy vypadá. Možná právě proto mě zaujala kniha POMALU od Brook McAlaryové, kterou jsem před pár dny přečetla.
2024-02-28
detail
JAK SE POZNÁ MANIPULÁTOR aneb Jak nebýt hračkou v rukou jiných
Odhalit manipulátora není úplně jednoduché. Manipulátoři se totiž schovávají pod různými maskami a každý manipuluje jiným způsobem.
2024-01-05
detail
6 NEJČASTĚJŠÍCH MÝTŮ O ASERTIVITĚ
Jelikož asertivitu školím už spoustu let, všimla jsem si, že mají lidé o asertivitě někdy mylné představy. Sepsala jsem proto 6 nejčastějších mýtů, které zároveň vyvracím a vysvětluji.
2023-12-19
detail