POMALU Žít život jednoduše - recenze knihy

Chcete dostávat pozvánky na kurzy, zajímavé články a slevové akce přímo do své schránky? Nechte nám svůj email.

x

POMALU Žít život jednoduše, Brooke McAlaryová

Jsem duší minimalista, i když v realitě to tak zatím ne vždy vypadá. Jsem si toho plně vědoma a hledám svou cestu k rozumnému a udržitelnému minimalismu. Možná právě proto mě zaujala kniha POMALU od Brook McAlaryové, kterou jsem před pár dny přečetla. Na následujících řádcích najdete recenzi knihy a doufám, že vám pomůže se rozhodnout, zda si knihu přečíst nebo ne. Já ji určitě doporučuji.

 

PRAKTICKÉ INFORMACE

Počet stran: 263, 8+2 kapitoly.

Formát: Kniha je trochu většího formátu, není úplně praktická do kabelky nebo na lehké cestování.

Styl: Kniha je čtivá, poměrně dobře strukturovaná, obsahuje fotografie, které zpříjemňují a zrychlují čtení.

 

PRO KOHO JE KNIHA URČENA

pro všechny, kdo si uvědomují, že jim hektický život nedělá úplně dobře. Pro lidi, kteří se cítí ve stresu a pod tlakem nebo trpí civilizačními chorobami (zejména deprese, úzkosti, nespavost, únava). Pro všechny, kteří chtějí zpomalit a neví jak na to nebo pro ty, kdo už zpomalují a chtějí více inspirace jak na to.

 

OBSAH

Australanka Brooke McAlaryová otevírá ve své knize dveře do světa, kde pomalost není znakem lenosti, ale cestou k hlubšímu a smysluplnějšímu životu. Hlavní nití celé knihy je osobní příběh autorky, ve kterém popisuje svoji cestu, od “měla jsem všechno co jsem si přála (rodinu, úspěšnou firmu, dům, zahraniční dovolené, plný diář schůzek a aktivit), ale cítila jsem se na dně”. K “mám všeho výrazně méně, ale cítím se opravdu šťastná.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HLAVNÍ TÉMATA, KTERÝM SE AUTORKA VĚNUJE JSOU

Hromadění věcí.

Všímavost.

Moderní technologie a naše neustálá dosažitelnost.

Prokrastinace a nedostatek času.

Vědomé nebo chcete-li uvědomované rozhodování, které je v souladu s našimi hodnotami.

A také tím, proč to všechno dělat nebo nedělat.

 

NĚKTERÉ INSPIRATIVNÍ MYŠLENKY Z KNIHY

Musíme přestat považovat vlastnictví za úspěch a začít využívat zdrojů, které už existují.

Naše mysl je houba, kterou tvoří nespočet malých dírek, které se postupem dne zaplňují.

Méně se starejme o trendy, společenské postavení a vnější známky úspěchu a více se starejme o to, co je pro nás opravdu důležité.

Jednou z největších překážek zbavování se věcí může být to, že ve svém majetku vidíme, kolik peněz nás stál. Vidíme v tom plýtvání a nerozumné investice. Ty peníze jsou už ale stejně pryč.

Do výprodejových regálů a na zlevněné zboží v supermarketech se díváme ze zvyku, protože tak jsme to dělali i dříve. A k tomu všemu reklamy a nternet přilévají olej do ohně a živí v nás nespokojenost s naším současným stavem.

 

V knize nenajdete recept na bleskový úspěch ani výsledky během pár dnů. Bude vás ale jistě inspirovat na vaší cestě ke zpomalení. Na cestě z nezastavitelného kolotoče chtění. Nenajdete v ní ani jediný správný způsob jak toho dosáhnout, ale najdete v ní dost praktických rad a tipů, které můžete aplikovat hned a které vám můžou pomoct (když budete chtít) zpomalit a zešťastnit svůj život.

 

Brook McAlaryová vede čtenáře také k pochopení, že pomalý život je cesta plná objevů, která nám umožňuje vnímat krásu v jednoduchých věcech a nalézt pravé štěstí mimo nekonečný cyklus konzumace a stresu s ním spojeným.

 

Autor článku: Petra S. Lachnittová

 

Pokud vás recenze knihy POMALU zaujala, možná je čas udělat další krok. Doporučujeme vám navštívit náš kurz Stres a jeho zvládáníOsobní time management. Tyto kurzy vám nabídnou praktické nástroje a techniky, jak efektivněji spravovat váš čas a zvládat stresové situace, abyste mohli žít život podle svých představ.

 

Sdílejte tento článek na Facebooku 

Další články



Máte trolla v hlavě?
Troll v hlavě je vnitřní hlas, který vám našeptává, abyste jednali jinak, než v hloubi duše cítíte. Jeho hlavním nástrojem je strach. Vzbuzuje ve vás obavy, že vás ostatní nebudou mít rádi, když nebudete dělat to co oni chtějí.
2024-03-29
detail
JAK SE POZNÁ MANIPULÁTOR aneb Jak nebýt hračkou v rukou jiných
Odhalit manipulátora není úplně jednoduché. Manipulátoři se totiž schovávají pod různými maskami a každý manipuluje jiným způsobem.
2024-01-05
detail
6 NEJČASTĚJŠÍCH MÝTŮ O ASERTIVITĚ
Jelikož asertivitu školím už spoustu let, všimla jsem si, že mají lidé o asertivitě někdy mylné představy. Sepsala jsem proto 6 nejčastějších mýtů, které zároveň vyvracím a vysvětluji.
2023-12-19
detail
KRITICKÉ MYŠLENÍ aneb Jak se stát detektivem ve světě plném polopravd
Je potřeba kriticky myslet. Tento výrok je v poslední době docela často slyšet. A je to určitě dobře, i když okolnosti, které zájem o kritické myšlení vzbudily, úplně dobré nejsou. Málokdo ale ví, co to přesně znamená.
2023-07-21
detail